Новини

Системи за обратна осмоза

Обратната осмоза е един от най-ефективните методи за пречистване на вода и е предпочитан от много модерни домакинства.

Какво е обратна осмоза?

Обратната осмоза е физически процес, при който система за пречистване на вода филтрира водата изключително прецизно чрез пропускливи мембрани.
Разтворените във водата вредни вещества (тежки метали, флуор, вируси, бактерии, радиоактивни и канцерогенни елементи) се изхвърлят в канализацията.

Обратната осмоза се смята за един от най-сигурните методи за пречистване на питейна вода с ефективност до 98%.

Система за обратна осмоза за бита.

Хубаво е да ползвате пречистена вода не само за пиене, а и за другите си домакински задължения, което е добра причина да инвестирате в система за обратна осмоза за бита. При други системи за домашно пречистване на вода, в течността остават микроорганизми и неорганични замърсители.

При система за пречистване на вода с обратна осмоза филтриращата мембрана е с пори с големина около 0,0001 микрона, което е достатъчно за преминаване на молекулите на водата, но недостатъчно за молекулите на различните примеси.

Системата за обратна осмоза отнема почти всички елементи от входящата вода включително и вируси и бактерии и на практика водата, която е преминала през мембраната за обратна осмоза е почти с качествата на дестилираната. В тази връзка голяма част от системите за обратна осмоза за бита разполагат с филтриращи елементи, който добавят необходимите минерали за човешкият организъм, овкусяват водата и дори я алкализират в зависимост от модела на системата за обратна осмоза.

Обратната осмоза несъмнено е най-качественият метод за филтрация до момента. Модерните системи за пречистване на водата са идеален начин да осигурим чиста и безопасна вода за питейни и домакински нужди в семейството.  Освен  че предлагат сигурност, те са удобни и лесни за използване. Обикновено се поставят под мивката и директно пречистват водата от чешмата. По този начин спестяват място и излишни усилия при филтрацията.

Можете ли да закупите диспенсър за вода с обратна осмоза?

Диспенсърите за вода са много популярни не само за офисите и обществените затворени пространства, а и за домашна употреба, тъй като са изключително удобни и в зависимост от функционалностите на диспенсъра, произвеждат студена, топла или хладка вода.

Ние от Пъмп Систем Ви предлагаме диспенсър aquaPUR H3HNC. Натиснете тук за да разгледате.