Новини

WILOPARK -Новата модерна централа на WILO бе открита в Дортмунд

На 4 февруари 2021 г. Wilo Group отпразнува откриването на новата си модерна централа в Дортмунд, Wilopark. Над 1500 високопоставени международни гости от света на бизнеса и политиката, както и служители на Wilo взеха участие в дигиталното (поради пандемия на коронавируса) събитие. Специални гости, които изпратиха видеопослание по случая, бяха канцлерът д-р Ангела Меркел, министър-председателят на Северен Рейн Вестфалия –  Armin Laschet, министрите на Северен Рейн-Вестфалия Prof. Andreas Pinkwart и Karl-Josef Laumann, както и заместник министър-председател на Казахстан, Roman Sklyar.

След кратко приветствие Oliver Hermes, президент и главен изпълнителен директор на Wilo Group, илюстрира защо откриването на Wilopark в Дортмунд представлява важен етап в историята на компанията: „С обем на инвестициите от около 300 милиона евро, редизайнът от седалището на Wilo не само представлява най-големият проект в историята на нашата компания, но и един от най-големите проекти за индустриално строителство, предприемани някога в Северен Рейн-Вестфалия или всъщност в Германия ”.

Wilopark 

Ултрамодерната цифрова интелигентна фабрика, офис сградата „PioneerCube“, центърът за обслужване на клиенти и съоръженията за разработване на продукти се простират на площ от почти 200 000 м².

Канцлерът д-р Ангела Меркел изрази своите поздравления за откриването на Wilopark. Тя се възползва от възможността да подчертае впечатляващите постижения на Wilo Group в икономическо и екологично отношение с иновативните помпи и помпени системи, за които групата е призната с Националната германска награда за устойчиво развитие 2021.

Министър-председателят на NRW Armin Laschet също поздрави и поздрави всички служители на Wilo: „Те показват много успешно как човек може да използва интелигентни идеи, креативност и иновации, за да направи местното производство годно за бъдещето и в същото време да си осигури работни места. Всичко това ни е необходимо, за да осигурим своя просперитет. Особено в района. Wilopark е ясен ангажимент към Дортмунд и Северен Рейн-Вестфалия. “

Освен това Prof. Andreas Pinkwart, държавен министър на икономиката и енергетиката на Северен Рейн-Вестфалия, и Karl-Josef Laumann, държавен министър на труда, здравеопазването и социалните въпроси на Северен Рейн-Вестфалия, предадоха своите лични поздравления на Wilo Group , също чрез видео съобщение, за да отбележим официалното откриване на новата централа в Дортмунд.

Industry 4.0 – климатично неутрално производство вече е факт

С изграждането на новия си щаб, Wilo Group внедри ориентирана към бъдещето концепция за оператор и цифрови мрежови строителни услуги. Това означава намаляване на потреблението на енергия с почти 40 процента. В същото време емисиите на CO2 трябва да спаднат с 3500 тона годишно. Това се равнява на същото количество CO2, което 280 000 дървета могат да поемат.

„За нас като компания за защита на климата, прилагането на цялостна концепция за устойчивост беше изключително важно от самото начало. Гордеем се с факта, че в Wilopark вече се извършва климатично неутрално производство. Искаме това да бъде стандартна практика във всички основни производствени обекти на Wilo до 2025 г. “, подчерта Georg Weber, член на Изпълнителния съвет и технически директор на Wilo Group.

Wilo разработи изрична стратегия за устойчивост въз основа на своята корпоративна стратегия „Амбиция 2025“. Целта на групата е да снабди повече хора с чиста вода, като същевременно намали въглеродния си отпечатък. „Wilopark е един от многото ни приноси за подпомагане на изпитания трансформационен регион, който е Рур, както и Северен Рейн-Вестфалия и всъщност Германия по пътя към зелено и в същото време дигитално бъдеще“, повтори Oliver Hermes.

Ентусиазъм от топ клиенти и партньори от цял ​​свят

Също така се настройваха на живо от цял ​​свят и бяха най-добрите клиенти и партньори на Wilo Group. Например, поздравителни думи бяха изпратени до висшето ръководство на Wilo по целия път от Казахстан от заместник министър-председателя Roman Sklyar и от Китай от бившия посланик на Китайската народна република в Германия Shi Mingde.

Обиколка на Digital Smart Factory като заключителен акцент

Преди да приключи събитието, гостите получиха още един поглед в центъра на новия Wilopark, дигиталната производствена площадка. Въпреки „социалното дистанциране“, гостите успяха на практика да изпитат сайта и да видят отблизо, че всички стъпки на процеса са свързани в мрежа и прозрачни в това съвременно съоръжение и че отделните компоненти и машини на процеса са оборудвани с се справят с Industry 4.0.